Orimligheten

Nya spännande vändningar i den stora grannpsykosen. Vi är nu kallade som vittnen till förhandlingar i Hyresnämnden i augusti. Om VI inte inställer oss hotas vi med vite på 2000 spänn var. Detta är alltså om nästan tre månader. Och mitt i vår semester.

Låt mig påminna er om bakgrunden:

Vi bor i en lägenhet under en knarkare som i flera års tid har bedrivit knark & breakfast i sin boning. Det har varit fester, bråk och störningar alla tider på dygnet. Det har varit nedpissat, nedspytt och skadegörelse i trappuppgången i anslutning till hans partyn (vilka pågått alla dagar i veckan och alla tider på dygnet). Det har varit inbrott i förråden massor av gånger och man ser ibland att nån har sovit i tvättstugan  och nån hade hittat kanyler där. Påtända människor kommer och går alla tider på dygnet och ringer ibland på hos oss när de går fel. Flera gånger har det varit obehaglig eller hotfull stämning i hissen om man råkat komma hem och kliva in i den samtidigt som hans kunder. Flera gånger har han/hans inneboende slagits, skrikit och bråkat så att vi ringt polisen. I början på året brann det i hans lägenhet. Och nu senast så förorsakade han en vattenläcka som gjorde att hela hans lägenhet hade stående vatten på alla golv och vi som bor under plus gamlingarna under oss har fått skador på våra lägenheter. Han vägrar släppa in hantverkarna och har ännu inte gjort det, fast detta hände i mars. Han har delgivits uppsägning av sitt kontrakt för minst en månad sen, men bor ännu kvar och har ännu inte släppt in nån där för att påbörja sanering av vattenskadan. Fuktteknikern sa till oss att han aldrig sett en så äcklig lägenhet. Han betalar inte heller sin hyra. Lägenheten är dessutom så vanvårdad att den kommer att behöva totalsaneras.
VI är nu evakuerade från vår lägenhet och bor istället för i vår 4:a i ett lägenhetshotell i motsvarande 1 rum med kokplata. På obestämd tid. Vi betalar dessutom fortfarande full hyra för vår lägenhet.
Han bor kvar.
FINN FEM FEL. Eller hundra.
Om nån annan berättat detta för mig skulle jag inte tro på det.

Sverige 2014. VI BLIR HOTADE MED VITE OM VI INTE VITTNAR. Mot knarkaren och hans kompisar, som brukar slåss så att polisen kommer. Och om ärendet ska upp i augusti så kommer han inte att åka ut förrän tidigast då och när ska de börja torka ur i hans lägenhet? Hur mycket mögel och skit hinner det inte bli innan dess? Och om han inte ringt nån när det varit brand eller vattenläcka i hans lägenhet, vad fan krävs då? Vad har han att förlora?  Hur i helvete kan han ens få bo kvar?

Jag är så förbannad att jag knappt står ut, och jag har liksom en del annat att deala med just nu (och typ alltid).
Jag kan inte ens fatta hur det kan få gå till så här!

Det är som en ond dröm. Och vad har vi gjort för att behöva råka ut för detta? Inget. Noll. Nada. Vi bor bara granne med en idiotjävel som knarkar.
Och det är han som skyddas. Seriously?!! Man hör om barnfamiljer som blir vräkta, men han behöver tydligen inte flytta ut. Vad han än gör.
Finns det någon som förstår det här, är insatt i såna här ärenden eller vet vem man kan vända sig till? Det känns som absolut ingen ser till våra intressen och lägger minimalt med energi på att lösa situationen.
Vi är med i Hyresgästföreningen, men de har typ bara sagt att vi har gjort allt vi kan från vårt håll och att Hyresnämnden nu måste avgöra ärendet.
Jag kan inte fatta hur det kan ta så lång tid. Vad är problemet?
Jag hade kunnat acceptera detta bättre om det varit vårt fel, en olycka eller nåt som bara ”råkat hända”. Men så är det inte. Det har varit på väg mot undergång med pukor och trumpeter ett bra tag och vi har försökt att få gehör för att det varit problem som verkligen inte är acceptabla.

Jag är så LESS!

#87

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s