Salivutbyte

Den här videon som en kompis postade på Facebook i början på veckan var på en gång gullig, vagt störande och lite, lite upphetsande.
Upplägget var, enligt texten som jag först läste, att någon (av oklar anledning) bett tjugo personer att ställa upp på konceptet att kyssa en total främling inför kameran.
I några fall kändes det mer som förspel än en kyss, men i alla fall.

Det finns nåt nästan obehagligt intimt med konceptet. Nåt väldigt utlämnande och närgånget.
Man blir nyfiken. Vad hände sen? Vad hände precis innan? Varför ställde de här personerna upp på den här grejen? Hur blev de ”matchade”? Fick de välja nån de var attraherade av eller blev de slumpmässigt ihopfösta? I några fall verkar det slå gnistor. I andra fall – not so much. Är de skådisar eller vanliga ”vem som helst” (fast vem som helst skulle inte göra det där. Inte nyktra och framför en filmkamera i alla fall) från gatan?
Undrade man.
Sen avslöjades att det var en reklamfilm för ett klädmärke och att deltagarna var inhyrda musiker, skådisar och fotomodeller.
Men egentligen, blir det mindre awkward för det egentligen? Mindre kittlande? Mindre intimt?
Det enda som egentligen skulle förta effekten vore om de inte kysstes för första gången eller redan var ett par. I alla andra fall är premissen ”främlingar som kysser varann första gången” ändå uppfylld.

Jag vet människor som skulle hävda att otrohet är att kyssa någon annan än den man är ihop med, och att det finns sexuella handlingar som är mindre intima än att stoppa sin tunga i nån annans mun. Därför är det väldigt fascinerande att se hur olika personer ”tar sig an” uppgiften. Som att tjuvkika på nåt lite förbjudet.
Hur nån kysser säger en del om vem man är. Om man är avvaktande, eller går all in.
Tänk att ha sin första kyss filmad (hej ryska posten!). Eller sin första kyss med nån speciell (den första med den mest speciella var på ett dansgolv i Göteborg för ungefär femton år sen).
DET vore awkward. Och gulligt. Och vagt störande. Och lite, lite upphetsande.

#16

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s