Fel låt vann

god

Apokalypsen smyger sig omärkligt på.

Janne Josefsson, en gång fanbärare för orättvisorna i samhället, är oändligt gubbdryg mot en kvinnlig journalistkollega för att fira internationella kvinnodagen lite extra. Av de som var där (på de extra tuffa journalisternas interna ryggdunkarkalas – Gräv) var det bara några få som vågade säga ifrån. Men på Twitter går alla (mest såna som inte var där) Sean Bananas över detta och slentrianrasar lite  innan de släpper det och gör en Anders Borg – går all in på mello alltså.

Seriöst, inte en enda människa i min feed på Twitter eller Facebook skriver om nåt annat än melodifestivalen. Ja, förutom den handfull som slickar upp varandras egon i brygga på Gräv då och postar lite om vad de har på sig, vilket vin de dricker och vilka som vann olika priser. Annars finns det ingenting som pågår nånstans i världen som kan intressera en genomsnittlig svensk. My Man trumfar med att han faktiskt har en i sin feed som sitter i San Francisco och skriver om att han tittar på ”Scream”.
Det enda användbara jag får ut av kvällens infoflöde är att Carolas shorts är missklädsamma och att Yohios farbror är med i Takida. Och att det är svårt att komma fram när man vill rösta på Sean Banan.
När vår finansminister viftar med en ballong och sjunger med till ”Främling” och utrikesministerns fru twittrar suddig bild med vidhängande text: ‏”Stämningsfull i full packad Friendster Arena #melfest” dör nånting inombords.
Det är som att vara den enda överlevande efter en zombiekatastrof.

Andra tröttsamheter: Jag har tillbringat en vecka bland verklighetens folk och redan har den första förkylningen tagit stryptag. Here we go again.
Mitt immunförsvar vs folk som envisas med att inte stanna hemma när de är sjuka 0-1.

Den här dagen lämnade en del övrigt att önska. Man kan säga att fel låt vann.

PS. Jag unnar alla som är intresserade att titta på mello och alla som vill dricka vin och skåla för varandras förträfflighet att göra det. Det är bara det där vanliga ni vet…att jag blir lite uppgiven över vad folk visar verkligt engagemang i och vad man låter passera. Det är på nåt sätt lite beklämmande att det enda som alla sluter samman kring är vilken låt vi ska skicka till ESC-finalen.

#46

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s