Om tjejer och grejer

Idag är det internationella kvinnodagen. Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om varför det är en dag som fortfarande behövs, men jag ger er 5 (+ 1 bonus) YouTube-klipp istället.

Australiens premiärminister Julia Gillard läxar upp oppositionsledaren Tony Abbott angående att vara misogyn (kan eventuellt behövas lite googlande för att förstå bakgrunden till denna monumentala utskällning).

Nour El Refai på RAW. Jag vill varna för känsliga tittare, för de kan förstöra allt kul med denna sketch genom sin brist på humor. Det förekommer grovt språk och antydningar om att en bra (och vig) kvinna reder sig själv.

Henrik Schyffert hyllar ”The swenska tjej” på ett halvtveksamt sätt. Eller ett heltveksamt sätt. Och det blir jättejätteroligt för det är IRONI (gammalt stilgrepp som var inne på 90-talet. Googla).

SÅ JÄVLA PK! Bianca Kronlöf om vad man kommer på att man borde sagt (sjungit) när nån kommit med en helt omotiverad sexistkommentar (jag vet inte riktigt när det är ok att komma med sexistiska förolämpningar, men vad sägs om typ…ALDRIG!)

Patrick Stewart (aka kapten Picard i Star Trek: The Next Generation) deltog i Amnestys ”Stop Violence Against Women”-kampanj för några år sen och visar både vilken otroligt bra skådis han är och att våld kan se ut på olika sätt.

Här berättar han om varför han är engagerad i frågan:

#45

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s