Bättre sent än aldrig

italiensk
För tre år sen utlovade jag att jag skulle lägga ut receptet på den där goda italienska soppan jag lagat.
Här kommer det. Säg aldrig att jag inte håller vad jag lovat.

Italiensk kycklingsoppa

Ingredienser:
1 kycklingfilé/person
1 gul lök
vitlöksklyftor efter smak
2 röda paprikor
1 liter vatten
4 msk kycklingfond
2 msk tomatpuré
2 tsk pressad citron
250 gram färsk tortellini  med  pesto (eller annan valfri smak)
salt, svartpeppar
2-4 soltorkade tomater
½ kruka färsk basilika
½ dl hyvlad parmesanost

Gör så här:
* Skär kycklingen i mindre bitar.
* Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
* Fräs lök, vitlök och paprikabitar i olja.
* Häll på vatten och tillsätt kycklingfond, tomatpuré, citronsaft och peppar. Låt koka upp.
* Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter.
* Lägg sen i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Salta.
* När tortellinin är klar är soppan klar
* Strö över hyvlad parmesan, strimlade soltorkade tomater och hackade basilikablad precis innan servering.

#29

Annonser

3 reaktioner på ”Bättre sent än aldrig

    • evilbunny skriver:

      Tror det mest beror på att de kokade lite för länge, men de var goda iaf och bra att de inspirerade till asiatiska matfantasier!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s