Gyltor är de nya svinen

Idag på T-banan insåg jag hur långt vi har kommit med jämställdheten här i Sverige. Ett gäng tjejer klev på och det var uppenbart att de hade möhippa. Det listade jag ut eftersom den som såg mest uttråkad ut hade nån slag gardinslöja på huvudet. Två i sällskapet hade barnvagn med sig och de såg alla ut att vara ungefär 22 år och allmänt präktiga. Tidpunkten var strax efter lunch. Ingen verkar berusad eller hög på tändargas, ändå utspelar sig följande:
Generalen för evenemanget förklarar högt och ljudligt för alla i möhippegänget (och alla andra i vagnen med hörseln intakt) att det nu var dags för ett uppdrag. Medan hon delade ut papper till sina medsystrar förklarar hon att de nu ska hitta och kryssa av ”typiska manstyper” som äcklet, fyllot, den fete, krösusen osv. Den som först hittat alla typer vinner. Om tveksamhet råder kring om någon kvalar in i utvald kategori är det gardinslöjebäraren som ska rådfrågas.

Som på en given signal börjar möhippedonnorna titta sig omkring i vagnen och tissla & tassla med varann och kryssa i sina formulär. Både män & kvinnor i vagnen börjar skruva besvärat på sig.

Wow. Jag säger det igen. WOW!
Vilken smakfull uppvisning i ”kvinnor kan (också)”.  Till exempel vara idioter, vara dumma i huvudet, vara svin…eller förlåt – gyltor heter det.

Det måste helt enkelt ha varit nåt slags feministisk improvisationsteater för att påvisa den absurda könsmaktsordningen i samhället. Eller så är det nån stackars sate som inom kort kommer att gifta sig med en tjej som har en väldigt konstig syn på ”manstyper”.

 

Annonser

En reaktion på ”Gyltor är de nya svinen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s