And some love


Ett lite snabbt lunch/fika-tips i Stockholm. Maken introducerade mig igår för ”Kura café” på Torsgatan vid S:t Eriksplan. Ett litet fik med fantastiskt goda mackor (soppor, sallader), brunch och annat. Stället drivs av nyzeeländare. Mycket trevligt, mysigt och framför allt har de ett utbud av riktiga kvalitetstéer. Är fett avis på My Man som har en massa bra lunchställen i kvarteren runt sitt jobb.

Lustigt nog har han ett annat favoritställe i samma stil. Det ligger på S:t Eriksgatan och heter ”Koala Café” och drivs av en australiensare. Jag vet inte vad det är med My Mans lunchposse, men de verkar favorisera en viss sorts ställen.
Det är samma deal där, det är ett pyttelitet ställe, allt är på engelska och den personliga servicen, småpratet och stämningen är halva grejen. Det känns genuint trevligt och inbjudande. Det är ju tyvärr en bristvara i Stockholms cafévärld där man liksom alltid känner sig som om man ska vara glad och tacksam över att få ynnesten att serveras en blaskig latte på just deras fik. Det är konstigt vilken känsla av värme som sprider sig i bröstet när man plötsligt utsätts för den teknik som kallas ”service”. Det är i Sverige en typ av nästan utdöd konstform tyvärr. Just därför tycker jag att man ska stödja och uppmuntra människor som förstår att kunden inte är en irriterande person som kommer och kräver nånting av dig, utan en person du vill ska komma tillbaks med sina pengar fler gånger och helst också berätta för sina kompisar om vilket bra ställe du har. Så det gör jag nu. Ja, ni andra får förstås också gå dit.

Man gillar’t helt enkelt, och längtar tills nästa gång man får fika där. Testa nästa gång du är i krokarna. Du kommer aldrig att vilja gå på ett stresstrångt svennefik med nonchig service och halvdana mackor igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s