Politik,nörderi och groupietendenser

Om man inte orkar läsa hela min långa harang där jag rear ut mitt sosse-hjärta till första bästa domedagsprofet i lila pikétröja så kan man istället läsa Fredrik Strages krönika ”Till 44 % Sverigedemokrat”. Han är ju alltid så spot on, och underhållande.

Jag funderar allvarligt på att för första gången i livet bli nåt slags groupie. När jag för ett tag sen diskuterade det helt sjuka med att vissa fjortisbloggare har ”bloggträffar” med sina ”fans” med sambon och sa att jag minsann aldrig skulle ha kunnat idolisera nån annan fjortis som bloggar ens om jag var fjortis själv så påstod han att han visste vems bloggträff jag skulle gå på.
– Om Fredrik Strage skulle ha bloggträff skulle du garanterat gå.
Jag var tyst en stund och kontemplerade detta och insåg att det nog är ungefär den enda bloggande person jag på nåt sätt skulle kunna tänka mig att anlägga nåt slags groupieaktig hållning till (förstås på ett helt asexuellt plan…herre gud, ser jag ut som nån som tänder på nördar…muahahaha…oj, jag glömde att min sambo kanske läser det här…). Men det var ju en liten tröst när sambon sa:
– Men va fan jag skulle ju också gå!

Självklart myser jag över vissa formuleringar mer än andra i denna krönika.

”Det är syntens fel”, säger George. ”Du gick runt i Dr Martens och kortbyxor på gymnasiet. Du är nazist. Det är ingen idé att kämpa emot.” ”Men jag hade ’Rör inte min kompis’-knapp! Jag förlovade mig med en judinna! Jag hängde med Latin Kings!” protesterar jag.

/—/

Kommentarerna på dags- och kvällstidningarnas sajter är, för att citera brittiska The Word, ”det bästa argumentet mot demokrati sedan Platons ’Staten’”. Men ingen har undersökt vad som är hönan och ägget. Skriver man webbkommentarer för att man är rasist eller blir man rasist av att skriva webbkommentarer? Tänk om tekniken döljer ett chauvinistiskt cybervirus som, likt monstret i en gammal David Cronenberg-film, letar sig upp från tangentbordet till huvudet, infekterar hjärncellerna och gör den sjuke övertygad om att världen styrs av en socialist-feminist-hbt-pk-heja-mångkulturen-islamist-judisk lobby?

Annonser

3 reaktioner på ”Politik,nörderi och groupietendenser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s