Littorin ”talar ut”

En update om Littorinaffären (som jag personligen åsiktsmässigt har uttömt redan), men det kan vara intressant att läsa intervjun med honom i DN: ”Snudd på outhärdligt”. Där ger Littorin för första gången själv svar på frågor. Jag tycker att det är ett mycket bra drag av honom, även om det förstås inte framkommer annat än det som redan är sagt och att han återupprepar att han inte har gjort det som Aftonbladets källa påstår att han har och naturligtvis hur dåligt han mår av situationen. Men det är ju viktigt att han själv med egna ord uttalar sig, och kanske särskilt i en tidning som DN, så att det verkar som om han är angelägen om att ”hans version” ska komma ut rätt och i rätt forum.

Det är förvisso ganska mesiga frågor och han har svarat per mail, och det är ju därför han som styr skutan, men jag förstår båda parter här. Det gynnar inte DN att pressa honom om de vill ha hans medverkan och det gynnar inte honom att medverka om de ställer frågor han inte vill svara på. Jag tror att det där var riktigt smart av Littorin. Förmodligen smartare än man först tror.

Nu kommer det här nog att dö inom ett par veckor. Om inte…

1) …Littorin kommer med några fler uttalanden när han fått koll på exakt vad Aftonbladet vet. Men jag tror det gynnar honom väldigt lite att försöka bemöta saker i detalj, såvida han inte konkret kan visa att det de påstår inte är sant. Då är nog hans nuvarande taktik bättre. Tiga ihjäl det. Inte ge det mer näring för spekulationer. Det kommer nya news.

2) ….Littorin stämmer Aftonbladet för förtal. Det kan ju bara vara så att han är knäckt just nu och faktiskt inte orkar, eller så vill han inte sätta sig i den sitsen att få mer saker uthängda om Aftonbladet ska leda saker i bevis. Här lär det ju bli tal om lite mer stålar än vid Persbrandt versus Expressen dessutom…

3) …Aftonbladet går vidare med fler publiceringar ändå. Vilket de borde ha gjort redan nu om de haft mer att komma med som är publicerbart.  Det kan dock vara så att de inte har det. Både för att de verkligen inte har mer att komma med alls, eller för att det som de har just lämpar sig bäst som bevis just vid en förtalsrättegång.

Min gissning är att det här är klart nu. Kanske inte i debatt, men i alla andra former. Men, men den som lever får se.
Nu kommer det inte att gå nån nöd på Littorin ekonomiskt, men han kommer nog tyvärr att få dras med att många tror att han är en sexköpare. Men som sagt, majoriteten av de jag diskuterat denna fråga med är lika moraliskt upprörda över den saken som att han skulle ha gått mot röd gubbe, så kan han leva med misstanke om en sån moralisk belastning så borde även hans rykte vara relativt ofläckat. Dessutom har jag inte hört några alls med högersympatier som funderar på att rösta på nåt annat parti på grund av Littorins eventuella smak för köpt sex, så den politiska effekten verkar mycket liten.

Jag gissar att det tar max ett år, sen kommer Littorin att vara tillbaks i näringsliv eller politik igen, förmodligen på en hög post med hög lön, men med lite lägre medietryck.

Så, nu stänger vi spåkulan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s