Räksallad med pepparrot

Det här var en god sallad! Tror receptet kommer från nåt gammalt nummer av tidningen Buffé. Rekommenderas, men jag tyckte den var lite mesig och kommer att köra med parmesanost och mer pepparrot nästa gång! Och jag köpte räkor i lag istället för färska. Orka tina, orka skala. Sen är ju ett hett tips att köra den rivna pepparroten bredvid och låta folk ta efter egen smak eftersom det är en ingrediens som det råder delade meningar om (även i vår familj).

Ha i:
½ kilo färskpotatis
1 kilo räkor (typ 500 gram om man köper färdigskalade)
1 knippe grön sparris
1 knippe rädisor
1 dl riven västerbottenost
1 påse babyspenat
1 msk pressad citron
2 msk riven pepparrot
½ dl olivolja
flingsalt, svartpeppar

Dressing:
3 msk riven pepparrot
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
½ dl mjölk
1 tsk pressad citron
1 tsk flytande honung

Koka färskpotatisen och sparrisen. Halvera potatisen och skär sparrisen i bitar. Blanda i en skål tillsammans med skivade rädisor, skalade räkor, riven ost och spenat. Rör ihop citronsaften med olivoljan och häll över, krydda med salt och peppar samt strö över riven pepparrot.
Dressingen är bara att gucka ihop i en skål och ha till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s