Bränn bh-tillverkarna!

En sak som gör mig så jädrans sur är att alla fina bh:ar görs för dem som inte behöver nån. Alla som är med rosa spets, rosetter, glitter, Hello Kitty-mönster och porrött glansiga är max storlek 85C. Och även den ”stora storleken” är nästan alltid urplockade. Oftast finns det bara A- eller B-kupa. Jag tycker att det är orättvist. Varför ska alla bh:ar vara för småtjejer eller magra donnor? Är man tolv år eller inte har nån byst att tala om behöver man ju inte ens ha bh. Då är det ju som att ha sockar i sandaler  – det är liksom lite overkill. Även de jag känner som inte har nån iögonfallande byst eller är särskilt omfångsrika i övrigt drar C-kupa. Det måste ju ändå vara det vanligaste? Och är man en silkontuttlisa, oavsett övrig kroppsvikt & omfång, räcker ju inte C-kupa långt. Eller nu kanske jag hårddrar det lite, många har nog B-kupa ändå. Men det borde i så fall vara B- och C-kupa som är standard och inte A och B.

Jag kommer ihåg när Anna Nicole var H&M:s underklädesmodell en jul och det visade sig att de snygga outfits hon hade på sig på reklampelarna inte fanns att köpa i butik i hennes storlek. Men helt uppenbart gick de ju att tillverka eftersom hon hade dem på sig. Och samma är det ju i de flesta större klädkedjor. Visst, vissa har större storlekar men då är det alltid svart, vitt och beige (VEM köper beige/hudfärgade underkläder?) och oftast tråkiga modeller. Jag fattar inte det. Går intresset för roliga underkläder vid 85C?

Och visst, man kan bara säga ”gå ner i vikt så passar det”. Men grejen är även att själva modellerna på dessa mer söta och roliga underkläder är gjorda så att de knappast är till för det som är en bh:s egentliga syfte – och enligt mig är det lite mer än att skyla bröstvårtorna. Om det inte ens finns byglar i en bh är den ju som sagt inte direkt gjord för att vara en ”bysthållare”, vilket ju faktiskt är ordets och plaggets innebörd.

Jag blev överlycklig när jag hittade världens finaste undies-set på Åhléns – bh och trosor  i vitt med mönster av rosa körsbärsblommor. Omedelbar kärlek och must have-känslor. Men Åhléns har precis som de flesta andra kedjor standardstorlekar på bh:ar, så största är 85C. Jag tänkte att jag nog till nöds kunde vålda mig i den storleken och lida lite (vilket var en dum tanke, inget är så fult och obekvämt som en för liten bh). Men inte ens det gick.
”Nä, den är slut. den storleken går alltid först”. Och det är inte första gången jag varit med om det precis. Och man undrar ju lite stillsamt – om nu den storleken är mest efterfrågad och går åt först varför gör de inte FLER i den storleken (och större)? När de ledsna A-kuporna sen hänger på rea-ställningarna jublar väl de småbystade, men rent vinstmässigt kanske nån inom klädbranschen borde fundera på om man inte ska ta nåt slags intryck av detta behov hos konsumenterna? Det här är fan en demokratifråga som borde luftas i Almedalen hellre än i vilken brevlåda Littorin har fastnat med sitt getabockskägg.

Eller så är det bara jag. Och alla andra som har större bh-storlek än c85 vill bara ha beiga undies. Just nu undrar jag lite varför jag surar över detta då jag har 99% svarta bh:ar. Men OM jag vill ha en rosa, lila eller kanske en vit med körsbärsblommor då är det faktiskt jädrans irriterande.

Jaja, du har säkert en massa i-landsproblem du också…

(Underkläderna är som sagt från Åhléns, men det fanns bara bilder på den rosa varianten. Inte fullt så begärlig)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s