Gammelsmurf

När fyllde Per Gessle tant? Samtidigt som Madonna fyllde gubbe kanske? Ja, det är sånt man kan säga med visst darr i rösten när ens nästa födelsedag inte har varken siffrorna 2 eller 3 i sig. Gahhh. Man är snart Gammelsmurfen själv liksom. Det hedrar dock Per Gessle att han står för sina rynkor, medan Madonna verkar vilja göra sken av att hon inte åldras alls. Det enda som är mer läskigt än att alla kändisar blir äldre (och man därför indirekt fattar att man själv börjar bli till åren) är de kändisar som man vet blivit äldre, men envisas med att låtsas som om de inte blivit det. Botox-stinna fejs och tyngdlagstrotsande tuttar på kvinnor på 50+ får dem bara att se ut som läskiga häxor. Man ser ju alltid på händerna och halsen att saker inte är riktigt rätt. Mitt bästa antirynk-tips är att ha ordentligt med hull. Feta personer ser yngre ut (biverkningen att dö i förtid av hjärtinfarkt är ett litet pris att betala, eller hur? Huvudsaken är att man är slät och fin som en nybakad bulle i fejjan).

Omslag Tidningen Språk

Annonser

En reaktion på ”Gammelsmurf

  1. Fast Madonnabilden är ju lika grotesk efter som före… (Fast det är klart – hon ser inte ut som en avdankad alkis med dagen-efter-smink som på före-bilden, förstås…)

    Jag vet inte – det blir lite pastisch när man säger det, men jag tror att ålder bara misskläder när man gör extrema grejer för att dölja den. Typ låter plastikkirurgen sprätta upp en varannan vecka eller klipper håret som om man vore tjugo och låter rynkor, påsar och åderbråck dingla som de vill därunder. Eller någon av alla andra avarter man ser out-there nuförtiden. Rädslan för att bli gammal (läs: se gammal UT) har aldrig varit större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s